Zoektocht naar honden die bloed kunnen doneren

Bloed doneren

Dierenkliniek Beekzicht uit Hengelo is hard op zoek naar honden die bloed willen doneren. De kliniek gebruikt al langere tijd bloed van eigen honden, maar de voorraad is bijna op!

“Wie kan ons helpen?! Voor het uitvoeren van bloedtransfusies zijn we hard op zoek naar donorhonden en donorkatten”, schrijft Dierenkliniek Beekzicht in Hengelo op Facebook. De oproep is bedoeld voor honden die minstens 20 kilo zijn, omdat als er een grote gewonde hond wordt binnengebracht er een grote hoeveelheid bloed nodig is.

Gesponsord

EVBN

Veel dierenklinieken in Nederland krijgen donorbloed van de Eerste Veterinaire Bloedbank (EVBN) in Nijverdal, maar deze voorraden slinken. Zij leveren honderden zakken hondenbloed per jaar aan klinieken in Nederland en België. De EVBN deed begin dit jaar ook al een oproep voor nieuwe donoren, omdat hun database van donoren slinkt door ouderdom bij honden.

Doneren

De dierenkliniek Beekzicht vraagt zelf om bloed, omdat zij de dieren naar eigen zeggen sneller kunnen helpen. Hondenbaasjes die hun hond willen opgeven als donor kunnen zich aanmelden bij de bloedbank in Nijverdal. Er zijn wel een paar voorwaarden:

  • Je hond moet een bepaalde grootte hebben
  • Je hond moet gezond zijn
  • Je hond moet niet bang voor naalden zijn

Zou jij je hond opgeven voor bloeddonatie?

Bron: Editie NL

Gesponsord