“Zelfs zonder haar ogen vindt zij balletjes als de beste!”

Susanne (37) en Sherry (7), een Jack Russel, kwamen door het ziekbed van Susanne’s tante bij elkaar en zijn nu een onafscheidelijk duo.

image-5Stel jullie eens voor..
Sherry is de hond van mijn tante. Toen zij op haar sterfbed lag had ze 3 honden. Sherry, Grappa en Wiekse witte. Helaas, werd Grappa aangereden en die is samen met mijn tante overleden. Sherry was altijd al haar zorgenkind geweest. Tante trok nooit een dier voor, maar Sherry had een speciale plek in haar hart. Bij Sherry werd op 5-jarige leeftijd glaucoom ontdekt. Door het trauma moest uiteindelijk haar rechter oog verwijderd worden. Sherry is erg ziek geweest en de dierenarts kwam geregeld aan huis. Na het overlijden van mijn tante was haar wens dan ook dat Sherry en Wiekse witte bij elkaar zouden blijven. Zo geschiedde.

Helaas konden de honden op het adres waar zij verbleven niet lang blijven en werd er een nieuw adres gezocht. Daarom werd er gevraagd of ze bij mij mochten komen wonen. We hadden zelf al een hond en als dat goed zou gaan, mochten ze van mij komen. In maart 2016 was het zo ver en kwamen ze bij ons in huis. De twee dames waren lichtelijk dominant, maar onze eigen hond bleef kalm en rustig en al snel waren ze vrienden.

Sherry bleek als snel weer problemen te hebben met haar oog en wij moesten haar dan ook meerdere keren per dag druppels geven. Helaas hadden de druppels niet het gewenste resultaat en kreeg ze steeds meer pijn. Uiteindelijk liet haar hoornvlies los. Onze dierenarts besloot daarop ook het linkeroog te verwijderen. Gelukkig herkent ze ons nog steeds en is ze vrolijker dan ooit. Haar neus en oren lijden haar de weg. Ze vindt balletjes als de beste en hoort aan het lopen of het een onbekende of bekende is die op haar af komt. Het grappigste is wel dat zij altijd nog heel goed weet of er nog eten in de pan zit. Ze blijft zo lang mogelijk in de keuken zitten staren naar boven. Tot het weggegooid wordt of tot zij het mag opeten. Ondanks dat ze pas zo kort bij ons woont hebben wij deze supervriendelijke enthousiaste hond in ons hart gesloten.

Wat doen jullie graag samen?
Samen spelen met de stok in de wei, dat doen wij graag samen. Vooral het afpakken van de stokken bij de andere honden is haar grootste hobby en ondanks dat ze geen ogen heeft, wint ze toch elke keer.  

Welk moment met Sherry staat je het meeste bij?
Dat ze geopereerd moest worden was wel heel heftig en iets wat we nooit zullen vergeten. 

image-3Wat is haar slechtste eigenschap?
Soms kan ze samen met Wiekse witte in de bench een mooi lied voor ons janken. Midden in de nacht is dat toch iets minder prettig!

Heeft je hond een favoriet speeltje?
Ze speelt heel graag met takken die ze in de tuin vindt. Maar elk speeltje dat piept is ook heel interessant!

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Kijk ook eens naar honden die wat ouder zijn in plaats van een puppy. Deze honden verdienen ook een gouden mandje en daar kun je juist nog heel veel plezier van hebben.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.