Vriendschap tussen een ijsbeer en een hond

Ongelofelijk, onwaarschijnlijk en het klinkt meer als een scené uit een Disney film. In het ijskoude noorden van Canada houden een wilde ijsbeer en een tamme hond er wel een hele bijzondere vriendschap op na.

Twee toeristen waren getuige van dit spektakel: een gigantische ijsbeer die een hond met veel liefde over zijn snuit aait. David de Meulles, de gids, maakte de bijzondere beelden in Churchill. ”Ik had geen idee wat er ging gebeuren en toen begon hij die hond te aaien, alsof hij een vriend was”, vertelt David de Meulles tegen de Canadese zender CBC. ”Ik heb de video van mijn leven gemaakt”.

Gesponsord

David bracht twee toeristen naar het domein van Brain Ladoon in de hoop enkele ijsberen te kunnen spotten, maar ze kregen meer dan ze hadden gehoopt. De beer hief zijn gigantische poot en begon de hond over zijn kop te aaien.

“Ik weet dat de beren zich soms redelijk vriendelijk kunnen gedragen tegenover honden, maar dat een beer een hond aait zoals een mens dat zou doen is gewoonweg verbluffend”, aldus De Meulles. “Het was een prachtig gezicht en ik kan gewoon niet geloven dat zo’n groot dier zo’n liefde kan tonen voor een ander dier”.

Wij kunnen daarom ook geen genoeg krijgen van dit vertederende filmpje!

Gesponsord