Vreemde wetten voor honden

vreemde wetten

In Spanje moeten hondenbezitters nu naast de poep ook de plas van hun hond opruimen. Maar dat is niet de enige vreemde regel voor honden en hun bezitters. In de US kunnen ze er ook wat van.

Arkansas
In Arkansas mogen honden na 6 uur ’s avonds niet meer blaffen. Wij zijn benieuwd hoe de baasjes dat hun honden proberen duidelijk te maken. Zouden de honden daar klok leren kijken?

Illinois
In Illinois mogen honden niet stinken. En dat is natuurlijk een relatief begrip. Hoeveel extra geld zouden de shampoofabrikanten aan deze regel verdienen?

Oklahoma
In Oklahoma mogen mensen geen lelijke gezichten naar honden trekken. Daar staat een boete op of zelfs een gevangenisstraf. Zou een hond daar echt last van hebben?

Chicago
In Chicago mogen poedels niet meer mee naar de opera. Dat is jammer als je poedel nou net van Mozart of Verdi houdt . De wet zegt echter niets over andere soorten, dus neem je frenchie of chihuahua rustig mee! Daarnaast mogen honden in Chicago geen Whiskey drinken of sigaretten roken. Een wijntje op z’n tijd mag dus best als we ons aan de wet zouden houden. (En zo niet, dan hebben we altijd nog deze lekkere alcoholvrije hondenwijn).

Alaska
In Alaska mag je geen hond op het dak van je auto vervoeren. Onhandig toch?

Idaho
En in Idaho nemen ze honden in bescherming door mensen te verbieden in het hok van hun hond te slapen. Dat is toch jammer als je hond jouw bed weer eens helemaal in beslag genomen heeft. En daar is natuurlijk dan weer geen wet voor..