Mijn verhaal: Hoe Diesel een nieuwe bijnaam kreeg..

Geschreven door: Mariel 

“Whaaaaaaaaaaahhh!!” klinkt uit luid vanuit de slaapkamer van mijn dochter. Mijn dochter van 8, vaste slaper en niet snel onder de indruk, klinkt nu toch wel erg geschrokken.

Ik ren naar haar slaapkamer, waar ze met grote ogen rechtop in haar bed zit. Naast haar bed staat het monster dat haar ruw uit haar slaap verstoorde: 4 harige poten, een roodbruine vacht als een leeuw, een amberkleurige neus en 2 vrolijke ogen kijken mij in het donker aan: Diesel. “Hij loopt dus ook trappen.” Ik haal een glaasje water voor Fiep mijn dochter en stuur Diesel naar beneden. “Kom, boven mag je niet komen.”

Diesel is de ruby Cavalier King Charles reu die een week eerder bij ons is komen wonen. Beneden rekken Chinook en Lizzy zich nog eens uit in hun mand wanneer Diesel zich bij hen voegt.

Chinook, onze 10 jarige onderdanige herder, moet er niet aan denken om boven te komen. Ze kent haar plaats en is gelukkig met haar mandje. Ze is buitenshuis erg onzeker naar andere honden -lees blaffen naar elke hond die ze op straat tegen komt- maar thuis is ze een echte Oma naar onze Lizzy, een stronteigenwijze tricolour Cavalier. Wanneer je “kom hier!” roept, komt Chinook netjes en trouw binnen 3 seconden voor je zitten, terwijl Lizzy een vertraging heeft van minstens 10 seconden. En van zitten heeft ze nooit gehoord.

Terwijl Chinook uit zichzelf in haar mand gaat liggen, moeten wij Lizzy zo´n 30 keer per dag van de rugleuning van de bank plukken en dat al 7 jaar lang. Nu hebben wij er, zeer waarschijnlijk, net zo´n eigenwijs exemplaar bij.

´s Ochtends aan de ontbijttafel vraag ik Fiep of ze nog wat had mee gekregen van de afgelopen nacht. “Ja, hij had mij wakker gemaakt! Ik was mij een hoedje geschrokken!” Ze wijst met haar vingertje naar Diesel, die haar kwispelend tegemoet komt lopen.

“Stoute Diesel.’ zeg ik met een lach. “Stoute Griezel!” zegt mijn dochter.
Maar wel de liefste Griezel die wij kennen..

Wil je ook meedoen aan deze rubriek? Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “column”.