Top 5 kindvriendelijke honden

kindvriendelijke honden

“Mama, mogen wij een hond?!” Deze vraag is als jij kids hebt vast niet onbekend. Maar welke hond kies je dan? Wij zijn voor jou op zoek gegaan naar vijf kindvriendelijke honden…

Als je een hond op wilt nemen in een gezin met kinderen, dan is het wel fijn als je een   kindvriendelijk ras neemt. Niet alle honden zijn rustig en sociaal, sommige zijn zelf agressief. De volgende honden hebben een rustig karakter en kunnen goed omgaan met kinderen. Ook handig als er vriendjes en vriendinnetjes komen spelen die niet gewend zijn  om met honden om te gaan.

Labrador of golden retriever
Retrievers hebben een heel zacht karakter en zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. De labrador of golden retriever zijn zelden agressief of hyperactief. De honden zijn dol op wandelen, spelen en ze zijn niet waterschuw. Retrievers zijn echte gezelschapsdieren en kinderen zullen ze dus snel opnemen in de “roedel” van het gezin. Ondanks dat blijft het natuurlijk wel opletten bij kinderen jonger dan één jaar, want voor hen blijft het een grote hond.

labrador-1

Beagle en basset hound
Zij zijn enorm geschikt voor gezinnen die liever een wat kleinere hond willen hebben. Het zijn sociale honden, maar worden daarentegen niet graag alleen gelaten. De beagle kan wel dreigend blaffen en daarmee wil hij alleen bewijzen dat hij ook een uitstekende waakhond is.

beagle-1Cockers
Een hond die weinig plaats in neemt in huis, rustig is en goed kan luisteren. Het zijn goede kindervrienden door hun lieve karakter. Toch zal je wel even moeten opletten met allergieën, want sommige cockers verliezen heel wat haren. Vooral als je hond veel binnen zit dan is het risico op allergieën groot. Naast deze hondenrassen zijn ook de collies, Franse bulldogs, Ierse setter en de poedel veel gekozen opties in gezinnen met kinderen.

cockers-spaniel-1

Wat zijn jou ervaringen met kinderen en honden? Deel jouw ervaring met ons op Facebook!