“Thuiskomen is een feest. Iedere keer weer”

Frenchie Noxx - thuiskomen is altijd een feest

Frenchie Noxx is een echte knuffelbeer. Baasje Sharon zou dan ook niet zonder hem kunnen. Noxx gaat niet altijd mee op vakantie, maar als ze thuiskomt dan is het iedere keer weer een feest.

Stel jullie eens voor…
Ik ben Sharon (25) en woon in Roermond met mijn gezin. Mijn gezin bestaat uit Melanie, Rèvin en frenchie Noxx (1,5). Noxx en Rèvin zijn beste vriendjes.

Wat is de reden dat jij gekozen hebt voor een frenchie?
We wilden al een lange tijd een hondje. Ik had boeken gekocht met informatie over de Franse bulldog om me zo goed mogelijk in te lezen. Toen we uiteindelijk de knoop hadden doorgehakt, vonden we vrij snel een goede fokker. Frenchies zijn zulke aanhankelijke, lieve en gekke hondjes. Ze zijn qua karakter allemaal net zo gek, heerlijk!

Wat doen jullie graag samen?
Lekker knuffelen en heel veel spelen. Noxx speelt héél erg graag en als hij lekker ligt te luieren op de bank is het een echte knuffelbeer.

Sharon en Noxx
Sharon en Noxx

Gaat Noxx met jou mee op vakantie?
Onze frenchie is deze zomervakantie helaas niet met ons mee geweest. Noxx is toen op vakantie geweest bij “opa & oma”. Hij komt al bij opa en oma sinds hij pup was en vindt het daar helemaal geweldig! Noxx is al weleens mee geweest naar een hotel of gaat mee als we een weekendje weg gaan. Zo gezellig J

Heeft Noxx wel eens een gedragstraining of workshop gedaan?
We zijn met Noxx wel op puppycursus geweest, maar we zijn na vier keer al gestopt. De mevrouw van de cursus had zelf ook een frenchie en ze zei dat het geen zin had om te komen, haha. Toch luistert hij nu heel goed naar ons.

Hoe denken jij en Noxx over hondenkleding?
Noxx vindt het in de winter prima. Dan krijgt hij een truitje aan, omdat hij het anders koud krijgt. Frenchies zijn natuurlijk heel gespierd en verliezen op die manier veel warmte. In de winter duikt hij dan ook graag in zijn trui als we gaan wandelen. Maar binnenshuis moet hij er niks van hebben.

Frenchie Noxx
Noxx en bal

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Noxx vindt de dierenarts helemaal geen probleem. Dat komt natuurlijk ook wel omdat hij geen slechte ervaringen heeft gehad of echt ziek is geweest. Hij vindt alle aandacht helemaal geweldig en likt de dierenarts helemaal af! En na afloop krijgt hij natuurlijk een lekker koekje J

Wat is zijn slechtste eigenschap?
Noxx slaat soms een beetje door met spelen, het kan hem niet lang genoeg duren. Als je al heel veel met hem hebt gespeeld en je zit even rustig op de bank dan blijft hij piepen om te spelen.

Als je thuiskomt dan….
Als ik thuiskom dan is het iedere keer weer feest. Noxx gaat dan helemaal trillen van opwinding en met z’n oortjes flapperen! Z’n kontje gaat helemaal schudden en rent dan zo snel mogelijk op me af. Dan gaat hij zich op z’n rug liggen en moet ik hem kriebelen. Superleuk thuiskomen, tóch!?

Heeft Noxx een favoriet speeltje?
Ja, hij heet knuffie. Knuffie heeft hij meegekregen vanuit zijn nestje en is echt zijn lievelingsknuffel. Het was ooit een olifant, maar hij is al een paar keer geopereerd. Zijn knuffel heeft intussen geen oren, slurf en staart meer. Knuffie is hem zo heilig dat hij er iedere dag een paar keer met hem loopt.