Slimme doghacks voor een dierenartsbezoek

Naar de dierenarts is nooit leuk.. Hoe aardig de dierenarts ook is voor jou en je hond. Je hond wil zo snel mogelijk weer weg en jij vindt het vooral heel zielig dat hij niet lekker buiten kan rennen of thuis met zijn speeltjes kan spelen. Een dierenartsbezoekje heeft soms wat meer om ’t lijf dan “even op en neer”. Daarom 5 slimme hacks voor een bezoek aan de dierenarts.

Met de auto
Ga je met de auto naar de dierenarts? Zorg er dan voor dat het niet voor het eerst is dat de hond met je in de auto meegaat. Anders gaat hij de auto associëren met een vervelend bezoekje aan de dierenarts. Ga dus regelmatig met hem op stap in de auto.

Voorbereiden niet alleen op de dag zelf
Zorg ervoor dat je hond gewend is aan het controleren van zijn oren, mond of buik. Oefen dit regelmatig, zodat hij bij de dierenarts precies weet wat er gebeurt en dus niet bang is.

Urine opvangen
En ja hoor.. Je dierenarts wil de urine van je hond controleren. Hoe ga je dat nou in een potje krijgen? Wij kunnen vertellen dat we blij waren met deze tip na tientallen pogingen om een potje onder de eigenwijze hondenbillen te duwen.. Pak een soeplepel! Die schuif je zo op de juiste plek en met de lepel schenk je gemakkelijk de urine over in een potje. Makkelijk zat!

Blijf zelf rustig
Ga niet gestressed weg omdat je dreigt te laat te komen. Je hond voelt die stress en dat is geen goede voorbereiding op een relaxed dierenartsbezoekje. Praat op een kalme toon en blijf rustig!

Beloon goed gedrag
Blijft je hond rustig? Laat je hond het toe dat hij onderzocht wordt? Beloon hem dan met een aai en een snoepje.

Succes bij de dierenarts!