Slapen onder de dekens

Slapen onder de dekens

Kruipt jouw hond vaak onder de dekens om te slapen? Veel honden doen dit maar al te graag. Het lijkt een menselijk trekje te zijn om lekker onder de dekens te kruipen, maar je hond doet het uit een gevoel van veiligheid.

Samen slapen
Honden zijn sociale slapers, alleen slapen is onnatuurlijk voor een hond. Als je hond alleen slaapt voelt hij zich niet beschermd. Je hond is dan snel wakker en kan zeer onrustig zijn. Geef je hond daarom de keus om bij jou in de buurt of bij andere dieren in huis te slapen.

Onder de dekens
Als je hond zich graag onder de dekens verstopt, voelt hij zich omringd en veilig. Bij angstige honden geeft het een chemische reactie in de hersenen, waardoor zij zich gelukkiger voelen. Jouw aanwezigheid geeft je hond ook het gevoel van steun, waar hij als dier naar verlangt. Van oudsher zijn honden namelijk kuddedieren en je hond ziet jouw familie dan ook als een eenheid en een teken van veiligheid.

De geur die wij achterlaten speelt een grote rol bij de keuze waar een hond gaat liggen. Doordat jouw geur in bed het sterkst is, heb jij het bed ongemerkt gemarkeerd als “veilige zone” voor je hond. Vanuit die “veilige zone” voelt een hond de verantwoordelijkheid om jou te beschermen. Om zowel zijn als jouw gevoel van veiligheid te vergroten, kruipt een hond daarom graag onder de dekens.

Wij moeten ook wel eerlijk bekennen: samen slapen is zoveel gezelliger! Slaapt jouw hond ook bij jou onder de dekens? Deel jouw mening met ons op Facebook.