Populaire honden in Nederland

Oooh, wat houden wij van honden! Onze trouwe viervoeters zijn al jaren een officieel onderdeel van het gezin. Maar voor welke honden kiezen wij in Nederland? Welk hondenras is het populairst? Wij zochten het voor je uit…

Labrador retriever
Veruit de meest populaire hond in Nederland is de labrador retriever. De Labrador retriever is een trouwe, lieve en geduldige hond die goed functioneert in een gezin. Ze spelen graag met kinderen, maar zijn daarnaast ook perfect als blindengeleidehond of reddingshond. Het hondenras is deels zo populair geworden door de bekende “page” reclame. Een schattige Labrador retriever puppy had jaren lang de hoofdrol in het reclamespotje.

❤️#nowordsneeded #bff

Een foto die is geplaatst door Golden Stars (@clari_calahari) op

Golden retriever
De golden retriever is familie van de labrador en ook een perfecte gezinshond. Met 1652 nieuwe geregistreerde honden in 2016 is het een gewild ras. Ze zijn gehoorzaam, intelligent en grote pleasers. Golden retrievers zijn erg actief. Ze houden van wandelen, spelletjes doen en speuren naar verschillende dingen.

#mijncityfoto_winter #snow #goldenretriever #dogsofinstagram

Een foto die is geplaatst door Tailz & Pawz Dierenfotografie (@emke_aarts) op

Duitse herder
Een moedige hond is de Duitse herder zeker te noemen! De Duitse herder wordt daarom vaak gebruikt als jacht-, waak- of speurhond. In Nederland werden er, in 2016, 1564 nieuwe Duitse herders geregistreerd. De honden hebben veel beweging nodig en zijn graag buiten. Een Duitse herder kan daarom ook niet gemakkelijk in de stad of op een flatje gehouden worden, want ze gedijen het best bij veel ruimte om te bewegen.

Berner sennenhond
Nog een perfecte gezinshond, dat is de Berner sennenhond. Het is een grote en wat logge hond. De honden wonen het liefst in een huis met een tuin zodat zij hun energie goed kwijt kunnen. Als ze daar de ruimte voor krijgen,  zullen zij binnenshuis rustiger zijn. Deze honden hebben een prachtige vacht die veel verzorging nodig heeft.

Rhodesain Ridgeback
De Rhodesain ridgeback is een hond die behoort tot de dashonden en de lopende honden. In Nederland werden er, in 2016, 1003 nieuwe Rhodesain ridgebacks geregistreerd. De honden zijn sportief, maar ook kalm. Ze zijn perfect als gezelschapshond en als waakhond. De ridgeback heeft veel beweging nodig en is daarom ook geen geschikte stadshond. Ze kunnen goed overweg met andere honden en ook op die manier raken zij hun energie kwijt. Een voordeel van deze honden is dat zij weinig tot geen vachtverzorging nodig hebben.

Natuurlijk zijn er nog veel meer hondenrassen in Nederland die heel populair zijn. Welk hondenras heeft jouw voorkeur? Deel het met ons op Facebook!