Van plastic flesje naar hondenspeeltje

Plastic flesje

Gooi jij lege plastic flesjes altijd in de prullenmand? Zonde, want je kunt je hond er heel blij mee maken. Op allerlei verschillende manieren.

Veel honden vinden het al leuk om op een plastic flesje te kauwen, zonder dat je er ook maar iets mee gedaan hebt. Het krakende geluid vinden ze zo interessant dat ze blijven kauwen tot er niets meer van het flesje over is. Makkelijk speelgoed, maar qua troep in huis wat minder fijn.

Gesponsord

Hoe van een plastic flesje dan een stuk speelgoed te maken dat geen troep in huis veroorzaakt? Als je het heel simpel wil houden, trek je alleen een sok over het flesje heen. Dat maakt het speeltje minder glad en zorgt ervoor dat al het plastic bij elkaar blijft. Doe je er ook nog wat kiezelsteentjes in, dan maak je er een mooie rammelaar van.

Wil je iets meer werk maken van het speeltje, dan is een snackrol een leuk idee. Knip wat kleine gaatjes in het flesje en doe er daarna hondenbrokjes in. Jouw hond zal uiteraard alles op alles zetten om de brokjes uit de snackrol te krijgen. Hoe kleiner de gaatjes, hoe meer moeite je hond moet doen om de brokjes eruit te rollen. Leuk voor hem én leuk voor jou om naar te kijken.

Ben je in een heel creatieve bui en heb je meerdere plastic flesjes, dan kun je er ook een groter stuk speelgoed van maken. Door de flesjes aan touwtjes te binden en daarna aan elkaar, maak je er een tros van waar je hond de brokjes uit kan schudden. Hang de tros ergens op en je lieve beestje is wel even zoet!

Gesponsord