Opvoedboeken – puppy’s

Opvoedboeken

Als je voor het eerst een hond adopteert of koopt, is het slim om je eerst in te lezen over honden en het opvoeden van honden. Echter, zijn er zoveel boeken te vinden. Waar begin je met lezen? Wij hebben de beste boeken op een rijtje gezet. 

Een puppy in huis is leuk, maar soms zit je met je handen in het haar en begrijp je deze kleine wezens totaal niet. Gelukkig zijn er altijd mensen die je op weg kunnen helpen.

Door de ogen van de hond – Jos Oosting

Jos Oosting is een hondengedragstherapeut. Hij werd geïnspireerd door mensen als Cesar Millan en Jan Fennell. Dit boek is misschien aan de prijzige kant, maar is een compleet naslagwerk voor en door hondenliefhebbers. Het boek bestaat uit vijf delen en het behandelt alles: van etenstijd tot ongewenst gedrag. Met veel goede voorbeelden.

€ 39,95 op Bol.com

Puppymanieren – Martin Gaus

Martin Gaus ken je misschien nog wel van tv. Hij heeft jarenlang tv-programma’s gepresenteerd over honden en katten. Dit boek gaat specifiek over het trainen en opvoeden van puppy’s. Vind je dit boek geweldig? Dan heeft Martin Gaus nog veel meer boeken geschreven over honden. Puppymanieren is een geweldig boek met duidelijke uitleg en illustraties.

€ 20,00 op Bol.com

Puppies voor dummies

Velen zijn al bekend met de ‘voor dummies’-boeken. De boekenreeks brengt over elk onderwerp een boek uit voor beginners, ofwel dummies. Een puppy opvoeden mag dus niet ontbreken aan de reeks. Het is een goed basisboek om te beginnen met honden opvoeden. Sarah Hodgons schrijft voor deze dit onderwerp duidelijk en informatief.

€ 14,99 op Bol.com

Toch best handig zulke opvoedboeken 😉