“Luna en Bloem weten precies wanneer het wandeltijd is!”

Peter heeft een mopshond en een labrador. Twee honden waar hij vaak genoeg om kan lachen. Ze houden elkaar scherp en als Bloem vervelend doet, grijpt Luna in…

Stel jullie eens voor…

Mij naam is Peter Jager, getrouwd met Monique en samen hebben wij een dochter Noa (10) en een zoon Nick (7). Sinds 2010 wonen wij in Druten (Gld), het land van Maas en Waal.

Wij hebben 2 honden, een kat en 2 vissenkommen met goudvisjes. Onze oudste hond heet Luna, een blonde labrador, geboren in 2003. Het karakter en het uiterlijk heeft toen onze keuze bepaald. Nu na bijna 13 jaar later kunnen wij ons geen lievere, trouwere en socialere hond voorstellen!

De jongere hond heet Bloem, een mopshond, geboren in 2013. Bloem is uitgezocht door onze dochter nadat haar eerste mopshondje na een aantal dagen bij ons is overleden. Helaas heeft dit hondje, genaamd Winxk, maar 8 dagen (nadat zij haar nest had verlaten) geleefd waarvan 6 dagen bij de dierenarts. Volgens de dierenarts is zij gestorven aan “nest-syndroom”. Het verdriet weerhield Noa niet om toch weer te kiezen voor een mopshond en zoals wij dat zeggen: “deze doet het wel!”

Luna en Bloem hebben inmiddels een hele hechte band met elkaar gekregen. Bloem daagt Luna graag uit en natuurlijk wordt er weleens door Luna even ingegrepen. Het is wel zo dat als we in het bos wandelen en er komen te grote honden aan, dat Bloem wel bescherming zoekt bij Luna. Heerlijk om dat toch steeds weer te zien.

Wat is het gekste wat jouw hond ooit heeft gedaan?
Het is van labradors bekend dat zij graag zwemmen, dit geldt absoluut ook voor Luna. Zij vindt het geweldig om te spelen in het water en om zelf een paar baantjes te trekken. Anders is het met mopshondjes, want dat zijn niet echte zwemmers. Op enig moment was Luna aan het zwemmen en hebben wij Bloem zo’n 5 meter van de kant in het water laten zakken. De wijze waarop zij de zwemkunst beheerst was voor ons erg lachwekkend. Met haar pootjes recht vooruit en bijna rechtop “zwom” zij naar de kant…heerlijk!

Luna

Heeft je hond een favoriet soort voer?
Favoriete voer geldt voor beide honden niet. Zij zijn erg gemakkelijk met eten. Sinds 2 dagen zijn wij voor Bloem wel overgegaan op echt grote brokken van zij kauwde nooit maar slikte de brokken gewoon door! Dit gaat nu niet meer en nu moet zij echt kauwen hetgeen veel langer duurt dan normaal!

Wat doen jullie graag samen?
Ik probeer dagelijks zo’n 1,5 tot 2 uurtjes in het bos of langs het water te wandelen. Het bos daar kunnen wij wandelen in elk jaargetijde en bij het water houd ik de temperatuur toch wel goed in de gaten. De honden zijn gauw gewoontedieren, want ze weten bijna exact het tijdstip dat er gewandeld gaat worden! Instinct! Het is een super gevoel als je dat bij een hond kunt aflezen!

Bloem

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.