“Lancelot voelt mij precies aan!”

Romy (25) heeft haar hond Lancelot (9), een Cane Corso Italiano, goed opgevoed. Hij is daardoor relaxed en gedraagt zich prima!

Stel jullie eens voor…
Ik ben Romy, 25 jaar en studeer biologie docent 2e-graads. Ik heb een passie voor honden en kan zeker niet zonder! Ik ben opgegroeid met Rottweilers en heb daarna altijd graag een eigen hond gewild. Eigenlijk het liefst weer een Rottweiler. Via een fokker stuitte ik uiteindelijk op Lancelot! Een lieve en schattige blauwe puppy met blauwe ogen en ik was op slag verliefd! De fokker in Nederland wilde Lance importeren vanuit een kennel in Italië en zocht een gastgezin voor hem. Ik heb mij ingelezen over het ras op verschillende fora en gaf aan de fokker door dat ik graag zijn gastgezin wilde worden. Niet lang daarna kreeg ik Lance, 4 maanden oud, en jeetje wat was hij toen al groot! Hij is nog steeds zo groot (74 cm schofthoogte met een gewicht van 65-70 kg) en mede daardoor heeft hij veel bekijks. Lance is een echte waker, zoals een Cane Corso hoort te zijn. Lance is niet gauw onder de indruk van iets, ook is hij geen allemansvriend en kiest hij de personen uit. Mensenkennis noem ik. Verder is hij met zijn 9 jaar nog altijd energiek en gezond en vindt hij het leuk om lekker lange wandelingen te maken om daarna languit thuis te gaan snurken. Snurken kan hij als de beste!

Hoe denken jij en je hond over hondenkleding?
Lance heeft in het verleden wel eens een sweater aangehad en vond dit absoluut niet erg! Ik heb er zelf ook niks op tegen zolang het maar geen tutu is! Want een jasje voor de warmte hebben sommige rassen echt nodig!

Wat doen jij en je hond liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
Eigenlijk kan ik niet kiezen, ik woon dicht bij het strand maar ook bij het bos. Lance en ik trekken er dan ook regelmatig samen op uit voor een goede wandeling.

IMAG0881

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Lance vindt het helemaal niet erg om naar de dierenarts te gaan, hij gaat er vrolijk heen en komt er weer vrolijk van terug. Hij is altijd al erg relaxed geweest, maar heeft ook een goede en consequente opvoeding van mij gekregen waardoor hij zich ook gedraagt.

Heeft je hond andere dierenvrienden?
Jazeker! Lance heeft één vast vriendje en dat is de vijf jaar oude Old English bulldog mix reu van een goede vriendin van mij. Vanaf de eerste dag zijn die twee de beste maatjes! Verder vindt Lance niet alle honden leuk en gaat dan ook graag zijn eigen weg.

FB_IMG_1483381397946

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Een goede band met je hond is naar mijn idee van groot belang. Die kan je creëren door er veel met je hond op uit te trekken of door met ze te werken (hondensport). Ik kan Lancelot na 9 jaar feilloos lezen en hij voelt mij goed aan. Ik hoef maar naar hem te kijken en hij weet wat er van hem verwacht wordt.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.