“Kyra houdt van luieren”

Annika (31) vond haar hondje Kyra (7) in België. Kyra zorgt ervoor dat Annika lekker actief blijft!

Stel jullie eens voor..
Mijn naam is Annika, ik ben 31 jaar en geboren en getogen in het gezellige Brabant. Thuis hadden we altijd een Border Collie gehad. Zijn naam was Balou. Hij is in 2012, op 13,5 jarige leeftijd helaas overleden.

Toen ik samen ging wonen met mijn, inmiddels, man wilde ik graag een hond. Mijn man had al een kat en een papegaai. Maar omdat ik een echt hondenmens ben, ben ik op zoek gegaan naar een hond die een tweede kans verdiende. Via internet ben ik Kyra tegengekomen. Zij was toen bijna 2 jaar en op zoek naar een gouden mandje. Kyra is geboren in België woonde daar toen ook. Mijn man en ik zijn naar België gereden om kennis te maken met Kyra en we hadden meteen een klik. In december 2011 is ze bij ons komen wonen. Tussen Kyra, onze kat Simba en onze papegaai Paco klikte het ook meteen. Helaas is Kyra bij haar vorige eigenaar nooit gesocialiseerd. Ze leefde in de achtertuin en was dus niet zindelijk. Ook valt ze uit naar de meeste honden.

Toen Kyra eenmaal bij ons woonde was ze vrij snel zindelijk en hebben we verschillende gedragstherapeuten ingeschakeld om aan het probleem van het uitvallen te werken. Ook hebben we twee cursussen gedaan op de hondenschool. Kyra gaat bij ons lekker wandelen, heeft een warme plek in huis en heeft sinds kort ook een aantal hondenvriendjes en is nu bijna 8 jaar. Helaas heeft Kyra wel epilepsie, maar dit is goed onder controle door middel van regelmatige controle bij de dierenarts en medicatie. Na wat onderzoek gedaan te hebben bleek Kyra geboren te zijn bij een Belgische broodfokker. Ik ben blij dat wij haar een nieuw thuis hebben kunnen geven, want ik weet niet hoe het anders met haar afgelopen zou zijn.

Ik ben erg gelukkig met Kyra in ons leven. Ik heb zelf Multiple Sclerose en Kyra houdt mij lekker actief. Samen maken we fijne wandelingen en spelen we veel.

Wat is het gekste dat Kyra ooit heeft gedaan?
Nu Kyra wat ouder begint te worden heeft ze meer rust nodig. Als ik ’s morgens opsta verzorg ik eerst Kyra, Simba en Paco. Kyra besluit na haar ontbijt regelmatig terug in bed te kruipen voor haar rust. Blijkbaar vindt ze dat haar vrouwtje dan te vroeg opgestaan is. Ze sluipt dan stiekem naar boven en gaat heerlijk op ons bed liggen luieren.

0147

Ga jij samen met Kyra weleens naar een event?
Helaas kan ik Kyra niet mee naar events nemen, omdat het met de meeste honden nog steeds niet klikt. Kyra ondervindt hier zoveel stress van dat ik haar lekker thuis laat. Zelf ben ik in 2016 op Woofstock geweest en dit was een erg leuk event. Uiteraard heb ik daar heel veel leuke dingetjes voor Kyra gescoord. Kyra gaat wel regelmatig mee een lang weekend weg. Heerlijk wandelen in de bossen of zwemmen. Hier geniet ze echt van!

Heeft Kyra een favoriet soort voer?
Kyra eet haar brokken heel graag. Die zijn van het merk Acana. Daarnaast krijgt ze af en toe KVV of een BARF snack. Qua snacks naast haar voeding eet ze eigenlijk alles wel graag. Als ik de deur van de kast, waar de hondensnacks achter staan, per ongeluk open zou laten staan kan ik de uitkomst wel raden, hahahaha!

Wat doen jullie graag samen?
We passen iedere vrijdag, samen, een halve dag op mijn neefje van net 1 jaar. Kyra haalt hem mee uit bed en ze spelen samen. Kyra geeft hem ook veel kusjes. Daarnaast wandelen we graag samen, spelen we samen en we doen zoekspelletjes.

Heeft je hond een favoriet speeltje?
Buiten is Kyra een echte Border Collie. Ballen zijn dan ook favoriet! Niet alleen tennisballen, maar een voetbal vindt ze ook erg leuk! Binnen speelt ze het liefst met speeltjes waar een pieper in zit. Heel fijn als je net een film aan het

0708_edited

kijken bent, haha! Met mijn man speelt Kyra ook trekspelletjes met een flos.

Zijn jij en jouw hond actief op social media?
Ik heb zelf Facebook, Instagram en Snapchat. De meeste posts en foto’s die daarop geplaatst worden gaan over Kyra. Kyra heeft een tijdje een eigen Facebook account gehad, maar ik vond het telkens wisselen tussen 2 accounts niet echt fijn, dus heb ik Kyra’s account verwijderd. Nu speelt ze de hoofdrol op mijn Social Media accounts!

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.