“Kay en mijn zoon Dylano zijn de beste maatjes”

Joyce (41) kon na het overlijden van haar hond Choco niet zonder een hond leven. Door haar hondenoppas service kwam Kay op haar pad en die nam ze dan ook met liefde in huis…

Stel jullie eens voor…
kay-en-ikIk ben Joyce Gunnewegh en woon samen met mijn 2 zoons, Dirk (14) en Dylano (9), in Maasdijk. Ik pas regelmatig op honden als hun baasjes op vakantie gaan, een weekendje weg of een dag uit zijn. Zo ben ik aan onze vorige hond Choco gekomen, een sharpei, die bij ons is gebleven toen zijn baasje naar Amerika is gegaan. Choco is helaas vorig jaar augustus overleden aan een tweede maagkanteling.

Niet lang daarna kreeg ik een app van het baasje van een oppashond. Hij vertelde dat hij en zijn vrouw uit elkaar gingen en of Kay (onze huidige hond) bij ons mocht wonen, anders zou hij hem naar het asiel brengen.

Kay is een tosa inu van 4 jaar oud. Hij weegt 60 kilo en is dus behoorlijk groot. Wij zijn in al die jaren nooit ”hondloos” geweest en zonder hond verder gaan was dan ook geen optie! Wij besloten Kay in huis te nemen. Wij wonen niet groot, maar laten de hond 5 tot 6 keer per dag uit.

Na een poosje merkte ik dat Kay geslagen was, waardoor hij niet geborsteld durft te worden. Wanneer ik dit wel probeer gaat hij trillend op zijn rug op de grond liggen. Hij heeft een grote angst voor mannen. Castratie is volgens de dierenarts daarom ook geen optie, omdat zijn angst waarschijnlijk groter zal worden.

Kay is een dominante hond en zeker geen hond voor een beginner. Hij weegt 60 kilo en is behoorlijk groot en sterk. Het is wel een hond, waar mensen graag de straat voor oversteken, door zijn uiterlijk. Kay heeft zich het afgelopen jaar flink ontwikkeld, van een bange zenuwachtige hond naar een speelse rustige hond.

kay-dirk-en-dylanoHij en mijn zoon Dylano zijn de beste maatjes. Ze doen van alles samen. Als Dylano verdrietig is dan gaat Kay naar hem toe. Waar hij gaat, gaat Kay ook. ’s Avonds ligt Kay bij Dylano op bed en het is heerlijk om te zien. Ze groeien samen op.

Wat doen jullie graag samen?
Kay kan zwemmen als de beste! Het is dan ook een favoriet ding om samen met hem te doen.

 

Welk moment met je hond staat je het meeste bij?
Het mooiste moment met Kay was onder andere, naar het strand, waar hij los heeft gelopen en met alle andere honden overweg kon. Dit is zeer bijzonder gezien zijn verleden. Ook onze vakantie met Dylano en Kay naar Duitsland was geweldig, omdat Kay daar heel de dag los kon lopen. Samen de bossen in en lekker zijn energie kwijt kon.

Wat is zijn/haar slechtste eigenschap?
Een van Kay’s slechte eigenschappen is het trekken aan de riem. Het is al iets minder geworden, maar nog niet optimaal. Bij Dylano trekt hij totaal niet, maar bij mij nog wel. Ikzelf vind dat heel moeilijk, omdat ik dit nooit bij andere honden heb gehad of er niet uit heb gekregen.

kayHeeft je hond een favoriet speeltje?
Kay is gek op spelen met een bal, touw en boomstammen. Hij graaft aan het schors, bijt de stukken eraf tot er niets meer over is.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Ik zou zelf nooit een puppy nemen, omdat dit onze 3e ”tweedehandshond” is en dit zeer goed bevalt. Plus, er zijn genoeg honden. Na het overlijden van onze vorige hond, hou ik meer rekening met de tijd tussen het voeren en uitlaten. Dit is zeer belangrijk en voorkom je problemen.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.