“Jip is een echte koukleum”

Jip (4) is een vrolijke Jack Russel die graag samen met haar baasje stoeit om een touw.

Stel jullie eens voor…
Wij hebben Jip eigenlijk gekocht voor onze, toen 14-jarige, zoon Jermaine. Maar het bleek al snel dat ze beter luistert naar mij, Sandra (52), en de “grote” baas mijn man Dick (54). Mijn zoon is al weer bijna 18 jaar, maar vind het nog altijd gezellig met Jip in huis.

Wat is het gekste wat Jip ooit heeft gedaan?
Mijn hond doet vaak gekke dingen! Maar het gekste wat ze nog steeds doet, is helemaal onder haar dekentje kruipen en lekker slapen. Dan zit ze echt helemaal opgekruld in. Ze is een echte koukleum. Jip wil daarom ook nooit met haar billen op de vloer zitten, ze zit liever op een slipper of op een stukje van een voet. Verder is ze best lui voor een Jack Russel, ze is niet zo actief als de meeste ander Jack Russels.

Ga jij samen met je hond weleens naar een event?
We nemen haar weleens mee naar een braderie of iets dergelijks, maar niet echt naar een event speciaal voor honden.

Heeft je hond een favoriet soort voer?
Nee, ze heeft geen favoriet. Jip eet alles! Ze lust wel graag Dentastix. Die krijgt ze elke dag.

Wat doen jullie graag samen?
Buiten rennen met de bal. We hebben achter ons huis wilde kastanjebomen en eikenbomen. Als wij een eikeltje of kastanje gooien dan maakt ze hem helemaal kapot en dan moeten we de volgende gooien. Dit spelletje kan ze uren volhouden.

1

Heeft Jip een favoriet speeltje?
Ja, ze heeft een touw waar ze op kan bijten. Vooral als Dick met haar stoeit, dat vindt ze prachtig. Dat doen ze bijna elke avond na het eten gezellig samen. Dan houdt ze hem stevig vast en slingert Dick haar heen en weer.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.