Hondennamen – dit zijn de trends!

Lassie, Rex, Boef of misschien toch Amigo, Furry of Pikachu? Het kiezen van een naam voor je pup of hond kan nog een hele klus zijn! Hoe vind je de leukste hondennaam? Wij helpen je een handje. 

Eerst een paar basisregels voor het kiezen van een goede hondennaam:
• De naam moet bij je hond (ras, karakter e.d.) én bij jou passen.
• De naam moet duidelijk herkenbaar zijn voor de hond.
Dat wil zeggen: niet lijken op de naam van iemand anders in je naaste omgeving of gezin, of op de naam van een andere hond die je misschien al hebt. Lola en Hola, of Spat en Spot, zijn in die combinaties dus niet aan te raden.
• De naam moet “lekker bekken” en niet snel gaan vervelen, want je gaat deze nog vaak genoeg zeggen en roepen. Wil je echt een naam als Hallelujah of Xantippe 10 keer door het park roepen om je hond bij je te laten komen? Maar als alle honden in het park Luna en Spike heten, dan schiet het natuurlijk ook niet op 😉

Gesponsord

De meeste hondennamen zijn lekker compact met één of twee lettergrepen. Een grote trend van de laatste jaren is dat er vaker wordt gekozen voor menselijke namen (bijvoorbeeld Max, Luka of Nora). Ook wordt er graag vernoemd naar bekende mensen, bijvoorbeeld Fajah (bekend van haar dieetboeken), Prince (muzikaal genie) en Ronaldo (voetbalgod).

En dan zijn er nog de hele chique honden met namen als Chanel, Cartier en Gucci. Maar ook meer traditionele hondennamen zijn nog steeds populair, zoals Bello, Vlekkie, Dribbel, Rakker of Kwispel. Kortom…. er is heel veel keus en er is heel veel mogelijk!

Om je een beetje op weg te helpen hebben we 2 lijstjes gemaakt. Het eerste is gebaseerd op een onderzoek van Royal Canin naar populaire hondennamen in Nederland. Het andere lijstje hebben we zelf samengesteld op basis van hondennamen die we op de diverse social media kanalen regelmatig tegenkomen en erg leuk vinden!

Top 10 populaire hondennamen in Nederland

1. Luna
2. Max
3. Diesel
4. Bo
5. Sam
6. Senna
7. Daisy
8. Kyra
9. Lady
10. Spike

10 x populaire hondennamen op social media
Lilo
Ziggy
Sonic
Merlot
Pixel
Winston
Zazou
Pippa
Blits
Harvey

Hopelijk hebben we je hiermee op goede ideeën kunnen brengen voor de naam van je nieuwe hond of pup. Mocht je nog meer inspiratie zoeken, dan kan je bijvoorbeeld ook een kijkje nemen in het boek De Allermooiste Hondennamen.

Gesponsord