Hondenhaar op je kleding is in no time weg met deze tips

haren - honden

Je hebt je leuk aangekleed en bent in razend tempo al je spullen aan het verzamelen om naar je werk, je date of andere afspraak te gaan. Je geeft je hond natuurlijk nog een dikke knuffel. En ja hoor… het is weer zover: je zit alweer onder de hondenharen voordat je de deur ook maar één stap uit bent. Tenzij je iedere keer je special hondentrui aantrekt als je je hond knuffelt, is er eigenlijk geen manier om te voorkomen dat die haren jou versieren. Maar we kunnen natuurlijk wel proberen het ons zo makkelijk mogelijk te maken om die haren binnen no time weer te verwijderen! Wij geven tips en waarschijnlijk heb je alles gewoon al in huis.

Rubberen handschoenen
Goedkoop, simpel en doeltreffend.. Een paar goede rubberen handschoenen do the magic!

Een spons
Afhankelijk van de stof kun je met een spons ook makkelijk haar verwijderen. Als je hem een beetje natmaakt, dan werkt het nog beter.

Plakband of tape
Duct tape, plakband zolang het maar plakt, werkt het prima! Kijk alleen uit voor je kleding. Sommige stoffen worden er niet mooier op als je dit te vaak gebruikt.

Borstel je hond
Borstel, borstel, borstel! Zeker wanneer je hond door de wisseling van het seizoen aan het verharen is. En gebruik de borstel vooral buiten, anders ligt alsnog je huis vol met haar! Borstels komen in soorten en maten en verschillende prijzen. Dat een goede borstel niet duur hoeft te zijn, bewijst onze favoriet.

Doe je hond in bad
Of laat hem zwemmen.. Doordat zijn vacht in het water komt, verliest hij vanzelf de losse haren. 

Nog meer tips? Deel ze met ons op Facebook.