Herdershond loopt 380 km terug naar baasje!

Ongelofelijk! Maar het is echt waar… Een herdershond in het Verenigd Koninkrijk heeft ruim 380 kilometer afgelegd om weer bij zijn oude vertrouwde baasje te zijn. De liefde van een hond gaat ver…

Hond Pero liep in twaalf dagen van zijn nieuwe huis in het Engelse Cockermouth naar zijn oude vertrouwde plek in Penrhyncoch. Boer Alan James wist niet wat hij zag toen zijn trouwe viervoeter plotseling weer voor zijn deur stond. Het stel had de hond aan een collega van Alan gegeven, omdat die op zoek waren naar een hond die de schapen kon drijven. Pero leek geknipt voor die taak.

“Geen idee hoe hij dat geflikt heeft, hij moet een soort navigatiesysteem in zijn brein hebben zitten”, aldus het baasje tegen de Britse krant The Telegraph. De hond Pero moet elke dag zo ongeveer 32 kilometer afgelegd. Herdershonden kunnen heel wat kilometers afleggen, maar de oriëntatie van Pero blijft een groot raadsel.

Pero werd gek van geluk toen hij Alan zag. “Voor ons is het een compleet raadsel hoe hij het voor elkaar heeft gekregen om ons weer terug te vinden. Hij zag er zelfs niet hongerig of verzwakt uit, hij moet die periode dus eten gekregen hebben. Wij zijn vooral blij om hem weer bij ons te hebben”.

Na de indrukwekkende tocht waren Alan en zijn vrouw zo onder de indruk dat zij besloten hebben Pero voor de rest van zijn leven te houden. “Het zou niet eerlijk zijn om hem nu opnieuw weg te sturen. Hij was zo blij om terug bij ons en de andere honden te zijn.”

Een hond is de beste vriend van de mens, zo luidt het gezegde. En daar is in dit geval geen woord van gelogen. Wij zijn in ieder geval groot fan van herdershond Pero!