Forever friends

Gucci houdt van mensen.. Meer dan van honden. Over het algemeen dan. Want soms maakt ze een uitzondering. Meestal zijn de uitzonderingen groot en sterk. Of juist heel klein en fragiel. Of een middenmaatje. Ergo: er valt geen peil op te trekken.

Een wandeling door het park kan dan of heel leuk of juist niet leuk zijn. Het ligt er maar net aan welke honden we tegenkomen. Vaak rent Gucci al een kleine bliksemschicht heel hard langs alle honden heen. Maar nog vaker blaft, gromt en grauwt ze heel hard. Laatst legde ze nog een hele lieve kleine chihuahua pup op haar inieminie ruggetje. Als hondenmama voel ik me dan behoorlijk gegeneerd. Zeker als niet alleen het baasje heel boos kijkt naar Gucci, maar ook nog eens alle omstanders. En dat zijn er nogal wat als je om 12:00 ‘s middags door het parkt loopt, kan ik je vertellen.

Maar sinds kort heeft Gucci een maatje. Kort na het chihuahua-incident, wat ik het liefst zo snel mogelijk wilde vergeten, liep ik naast mijn onverschrokken Gucci door het park. In de verte kwam een vrolijke kwispelstaat aanlopen. Dat moment is altijd spannend. Het kan vriezen, het kan dooien. Gucci blaft haar keeltje schor of ze springt vrolijk in de rondte samen met de hond. Dit keer was het de laatste optie. Gucci rolde, dolde en racete samen met de kwispelstaart door het gras. Daarna door het water (o, nee.. weer modderpoten in mijn huis) en daarna ging het weer door in het gras. Wat een pret hadden die twee samen.

unnamed

Als hondenmama was ik natuurlijk maar wat blij dat Gucci vriendjes aan het maken was. Het baasjes van de kwispelstaart vertelde dat haar hond uit Bulgarije kwam en via stichting Houndation naar Nederland gekomen is. Ze vertelde dat Houndation in Bulgarije honden helpt door ze te castreren, medisch te verzorgen, te voeren en dat voor een deel van de honden in het asiel daar, die nooit zicht hebben op adoptie, in Nederland een liefdevol nestje gevonden wordt. Zij was een tijdelijke opvang voor deze hond. Dat deed ze vaker totdat er een nieuw huisje gevonden was. Dat was er voor deze hond nog niet.

Nu houdt Gucci vooral van mensen, maar deze hond vond ze wel heel speciaal. En ik vond het verhaal speciaal. Maar om meteen vier voeten extra in mijn mini-huisje te nemen, dat ging me toch wat ver. Hoe erg ik deze hond ook een mooi plekje gunde en Gucci een leuk vriendje. ‘s Avonds ging ik toch even op de website kijken. Wat veel mooie schatjes staan daarop! Zo verleidelijk om er één een forever-home te geven. Misschien later. Als ik in een groter huis woon. Ergens bij het bos. Voor nu zag ik dat ik Gucci’s nieuwe vriendje ook op andere manieren kon helpen. Met het doneren van hondenspullen bijvoorbeeld. Ik weet zeker dat Gucci zo trots als een aap.. uh hond.. is als straks haar vriendje één van haar mooie halsbanden om heeft! Een mooi forever friends symbool.

Stichting Houndation werkt met vrijwilligers aan een betere situatie voor (zwerf)honden in Bulgarije. Wil je ook je steentje bijdragen? Kijk dan op de website van Houndation.