“Disney-klassiekers zijn King Charles cavaliers”

Yvonne (55) heeft een grootse voorliefde voor King Charles cavaliers. Met drie cavaliers, Ruby, Jody en Polly is haar wens meer dan uitgekomen!

Stel jullie eens voor…
Ik ben, sinds ik de Disney klassieker “lady en de vagebond” heb gezien, gek op de King Charles cavalier. Mijn 1e hond was een ruby, Bobby, hij is 10 jaar geworden. Mijn 2e hond is geboren op de sterfdag van Bobby. Dat is best speciaal. Hij is ook een ruby, genaamd Ruby en is inmiddels 7 jaar oud.

Daarnaast heb ik ook Jody (7), een herplaatser, die toen hij 3 jaar was bij ons is gekomen. Het kostte weinig moeite om zijn vertrouwen te winnen. Dat is bijzonder als je weet dat hij vroeger erg slecht behandeld is. Gelukkig voelt hij zich bij ons zich veilig en gewenst. Hij laat ons dat elke dag voelen, zo dankbaar en zo lief!

Polly is onze laatste aanwinst. Een pup van net 1 jaar en ook gekregen via lieve mensen uit België. Zij hebben hem toen ‘gered’ van een slecht onderkomen. Helaas ging Polly niet goed samen met hun cavalier, dus mochten wij hem opnemen in ons gezin. Polly is een kleine, zenuwachtige stuiterbal, maar ook zo lief! Met haar komt het helemaal goed!

yvonne-polly-billy-jody

Wat doen jullie graag samen?
Ik werk zelf niet meer en ben daardoor hele dag met mijn hondjes. Ik ga dan lekker met ze wandelen en geef ze veel aandacht. Dat is wat ze graag doen. Cavaliers houden van aandacht en gezelligheid.

Welk moment met je honden staat je het meeste bij?
Het mooiste moment voor mij was toch wel dat toen ik kennismaakte met Ruby. Geboren op sterfdag van Bobby en ik mocht gelijk komen kijken. Net geboren, het was zo emotioneel en zo welkom!

Hebben je honden ook slechte eigenschappen? 
Cavaliers hebben geen slechte eigenschappen, ze zijn verschrikkelijk lief, ook voor kinderen. Ze zijn erg sociaal en hebben een makkelijk karakter.

img-20151201-wa0004

Heeft je hond een favoriet speeltje?
Favoriete speeltje is toch wel gewoon een balletje, steeds weggooien en terug brengen.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Een gouden tip heb ik niet. Maar hoe meer liefde je geeft, hoe meer je terug krijgt!!

Zijn jij en jouw hond actief op social media?
Ik ben dagelijks fan van we all love cavaliers en lovely cavaliers. Ook heb ikzelf met succes, het afgelopen jaar, “huisdieren te logeren” opgericht.

Iedereen uit de groep kan zich bij mij aanmelden als ze cavaliers hebben en bereid zijn op cavaliers te passen in geval van nood, ziekte of vakantie. Geheel voor niks!

Het was dit jaar al een groot succes, we hebben vele samen gebracht en ik heb zelf de hele zomer vele cavaliers te logeren gehad. Heel gezellig en dankbaar werk.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.