“Dierenvrienden uit het asiel”

Monique (41) adopteerde Milan (9), een markiesje, vanuit het dodingsstation in Malaga, Spanje. Het is leuk om te zien dat zijn beste dierenvrienden ook hondjes uit het asiel zijn…

Stel jullie eens voor…
Wij hebben elkaar via de site van ACE gevonden. Milan (voorheen Dario) is op 11 Januari 2010 uit een dodingsstation geadopteerd in Malaga, Spanje. Wij hebben hem toen op het vliegveld Rotterdam opgehaald. Het was een erg emotioneel moment. De man kwam met nog 3 andere hondjes aan. En eenmaal buiten werden de paspoorten uitgedeeld. Milan was nog erg angstig om de bench uit te komen, maar met enig geduld durfde hij er uiteindelijk uit te komen! We hadden hem al op 19 december 2009 gereserveerd en hoopten hem met de Kerst thuis te hebben, maar door het slechte weer heeft het wat langer geduurd, maar het belangrijkste: hij is er!

Gesponsord

Milan voelde zich meteen thuis bij ons en daar zijn wij erg blij mee. Wel had hij een goede oppepper nodig! Hij zat onder de teken, stonk en was broodmager. We hebben meteen voor dezelfde dag nog een afspraak gemaakt bij de dierenarts om de teken te verwijderen en hem na te laten kijken en zijn chip te controleren.

crim0232_edited

Dezelfde avond wist deze boef ons bed al te veroveren en nu slaapt hij gewoon lekker bij ons in bed. Hij heeft een rugzakje, maar daar kan hij niks aan doen en wij proberen er zo goed mogelijk mee om te gaan. Verder is hij vrolijk en een knuffelkontje. Wij gaan graag lekker wandelen of samen spelen. Als hij maar bij ons kan zijn, is het voor hem goed.

Hoe denken jij en je hond over hondenkleding?
Hondenkleding zou ik echt geweldig vinden! Milan in zo’n stoer jasje… Maar helaas wil hij het niet. Wel hebben we voor de winter schoentjes voor hem aangeschaft, want met de sneeuw en de ijsbolletjesvorming onder zijn voetjes heeft hij snel erg koude pootjes.

Wat doen jij en Milan liever? Een strandwandeling of een bos-/parkwandeling?
We gaan liever naar het bos met Milan, want hij houdt niet zo van natte voetjes van de zee. Ook kunnen we hem niet altijd loslaten. Hij kan niet met alle honden opschieten. Dat is één van zijn mankementjes. Aan de lijn gaat het goed en bij ons in de buurt heeft hij een bepaald stuk waar het vaak rustig is en daar kan hij wel los. Toch blijven wij wel altijd zeer alert.

Wat zijn jouw ervaringen met de dierenarts?
Onze dierenarts is een hele rustige man en Milan vindt het totaal niet erg om naar hem toe te gaan. Hij gaat zeker één keer per jaar voor zijn inentingen en jaarlijkse controle. Milan is ook een keer geweest omdat hij in zijn oogje gebeten was door een jack russel. Zijn bovenste ooglid liet wat scheurtjes zien, maar met wat zalf en een prikje voor de pijn is dat allemaal weer goedgekomen.

dsc00218

Heeft Milan andere dierenvrienden?
Hier in de buurt bij ons heeft Milan zeker dierenvriendjes waar hij leuk mee kan spelen. Verrassend genoeg zijn het ook vaak hondjes uit een asiel waar het goed mee klikt.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Ik zou andere hondenbaasjes de tip willen geven,  mocht je voor de keuze staan om voor een hond(je) te kiezen, er één te nemen uit een asiel. Het is zo dankbaar om zo’n beestje nog een goed leven te geven. Ik zou alle hondjes in de wereld wel willen redden, maar dat kan niet. Gelukkig red je voor zo’n hondje de hele wereld.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.

Gesponsord