De avonturen van politiehond Bumper

politiehond-bumper

De Politie Rotterdam heeft het er maar druk mee. Ze vangen niet alleen boeven, maar hebben ook hun handen vol aan hun nieuwste aanwinst, politiehond Bumper. Bumper is een ware internet hit. Iedereen volgt graag de avonturen van de politiehond in opleiding…

Normaliter worden politiehonden extern opgeleid bij de Koninklijke Nederlandse Politiehonden Vereniging, maar deze keer doet de Politie Rotterdam het zelf. De avonturen van Bumper zijn bijna dagelijks te volgen via de Facebookpagina van Politie Rotterdam.

Gesponsord

Puppy
De Politie Rotterdam plaatste in januari de eerste foto van Bumper op Twitter.

Het is dan nog moeilijk voor te stellen, maar dit schattige hondje moet de vrees van elke crimineel in Rotterdam worden. De pup wordt opgeleid door hondeninstructeur Stephan. Samen trainen zij elke dag om van de beste politiehond te maken. De vader van puppy Bumper, Xantho, is een goed politiehond en beschikt over de nodige moed en heeft hoge werkdriften. De hoop is natuurlijk dat Bumper dezelfde eigenschappen heeft geërfd.

Training
De Politie Rotterdam geeft daarmee een bijzonder kijkje in de training van een politiehond. “We willen onze volgers graag getuige laten zijn van deze unieke belevenis”, liet een woordvoerder eerder aan het AD weten. We volgen Bumper door allerlei verschillende trainingen. Van een ‘undercover’ gewenningsoefening in een berg bladeren, op excursie in Rotterdam tot training met de Team Parate Eenheid. De hond leert zo de fijne kneepjes van het vak.

Politiehond bumper - tussen de bladeren

Bron: Politie Rotterdam

Hit op internet
Dat politiehond Bumper een regelrechte hit is kan niet meer onder stoelen of banken geschoven worden. Elk filmpje wordt miljoenen keren bekeken, heeft duizenden likes en ook de media besteedt groots aandacht aan de hond. “

Ben jij ook nieuwsgierig naar de avonturen van Bumper? Volg de hond in opleiding op de Facebookpagina @POLBumper.

Gesponsord