Dansers en honden: een muzikaal plaatje

Muzikaal plaatje - Dogs-Dancers

Wauw! Een ander woord hebben wij er niet voor. De Dancers & Dogs-kalender van het St. Louis Ballet is een plaatje en een geweldig cadeau voor alle dansliefhebbers en hondenbaasjes.

Fotograaf Kelly Pratt Kreidich en haar man fotografeerden al langere tijd de dansers van het St. Louis Ballet (SLB), voor en achter de schermen. Zij zorgden samen voor alle marketing- en performance fotografie van SLB.

Fotoshoot

Vorig jaar kwam Kelly Pratt Kreidich met een fantastisch idee: dansers en honden samen fotograferen. Ze legde haar idee voor aan het SLB en zij waren direct enthousiast. Voor dit bijzondere project stelde SLB hun studio’s en dansers ter beschikking en werden er plannen gesmeed voor een kalender.

Het vinden van de honden was minder eenvoudig. Kreidich deed een oproep aan heel veel hondenbaasjes, maar niet alle honden waren geschikt. “Wij hadden bepaalde eisen waaraan de honden moesten voldoen. Zo moesten de honden goed op commando kunnen blijven zitten en rustig van aard zijn”, vertelde Kreidich aan Pointe.

Voor dit project zijn er 100 dansers en 100 honden gefotografeerd. “Ik wilde dat de afbeeldingen er strak, eenvoudig en luchtig uitzagen”, vertelde Kreidich, “maar tijdens de shoot bleek dat de honden de show leidden. We hebben echt met hun persoonlijkheid gewerkt. We zijn meegegaan in wat de honden willen.”

Picture perfect

De fotoshoot van Kreidich leverde de meest prachtige plaatjes op!

Muzikaal plaatje - Dogs and DancersMuzikaal plaatje - Dogs and DancersMuzikaal plaatje - Dogs and Dancers

Wil jij alle foto’s zien? Op Instagram @dancersanddogs zijn alle foto’s van de dansers en de honden te bewonderen. Of bestel nu de Dancers & Dogs-kalender 2018 in de webshop. Een deel van de opbrengst wordt gedoneerd aan het St. Louis Ballet en aan de Humane Society of Missouri.

Behind the scenes

Ben jij benieuwd hoe het er achter de schermen aan toe ging? Check dan de video…