Dansen met je hond

Dansen met je hond

Danstalenten opgelet! Als je het al leuk vindt om zelf lekker te bewegen op muziek, dan vind jij Dog Dance helemaal leuk. Samen swingen met je hond, klinkt dat niet goed?

Dog Dance is overgevlogen uit Amerika, Engeland en Canada. Het is een sport die is gebaseerd op gehoorzaamheidstraining en waar veel trucjes en show aan te pas komen. Uiteraard allemaal uitgevoerd op fijne muziek, waardoor jij en je hond samen lijken te dansen.

Zoals in de danswereld altijd het geval is, zijn er meerdere stijlen te onderscheiden. Dog Dance wordt opgedeeld in Canine Freestyle en Heelwork to music.

Canine freestyle
Binnen deze stijl is veel geoorloofd. Hond en baasje voeren gezamenlijk veel trucs en gevarieerde bewegingen uit, waarbij de hond een flink aantal meters van zijn baasje mag wijken voor een mooiere show. Hoe origineler, hoe beter!

Heelwork to music
Deze stijl is wat pittiger, omdat de hond niet meer dan 1,5 meter van de zijde van zijn baasje mag wijken tijdens de dans. Voor de hond dus een hele klus om alle bewegingen van zijn baasje te volgen.

Lijkt Dog Dance je leuk, maar twijfel je of jouw hond geschikt is? Elke hond zou het kunnen doen, van pup tot senior. Als hij maar gezond is. Reactiesnelheid, draaien en springen zijn namelijk erg belangrijk bij het dansen, dus dat moet jouw viervoeter wel kunnen. Bovendien moet hij goed zijn in gehoorzamen én het natuurlijk leuk vinden om samen trucjes te doen.

Als het je leuk lijkt om Dog Dance uit te proberen, neem dan eens een kijkje op www.nddb.nl, de website van de Nederlandse Dog Dance Bond. Je vindt hier nog veel meer informatie over de sport, waar je lessen kunt volgen en voor als je de smaak te pakken hebt: hoe je mee kunt doen aan wedstrijden.