Channing Tatum maakt ontroerende film over oorlogshonden

Channing Tatum film oorlogshonden

Wie kent Channing Tatum nu niet? Hij schitterde in Magic Mike, 21 Jump Street en Kingsman: The Golden Circle. Maar wist je dat Channing Tatum naast acteur ook nog eens filmproducent is? Samen met documentaire-regisseur Deborah Scranton, maakte hij nu een documentaire met de titel “War Dog: A Soldier’s Best Friend”.

“Mensen denken aan soldaten als deze machines die oorlog beginnen en de slechteriken doden”, vertelt Tatum aan PEOPLE. “Door deze conflicten die al jaren aan de gang zijn, zijn wij dieper ingegaan op de geesten en harten van soldaten.”

Het verhaal

De ontroerende documentaire gaat over Lyka, Mika en Pepper en hun baasjes die het slagveld verkennen. De film laat zien hoe de honden leven en trainen. Door militaire gevechtsbeelden te combineren met intieme persoonlijke interviews, laat Scranton zien hoe verbindingen ontstaan ​​tussen leden van deze teams en de band met hun hond. Ze zijn er altijd voor elkaar.

In de documentaire zien we bijvoorbeeld een van de voormalig Delta Force-operators, Dave Nielsen. Hij betreurt het verlies van zijn hond Pepper, die ongeveer 12 jaar gelden tijdens gevechten in Irak verdween. Ze wordt nog steeds in actie gemist. “Deze hond heeft me zoveel geleerd. Bijvoorbeeld om een ​​onbaatzuchtig leven te leiden en anderen te dienen”, vertelt hij.

Tatum hoopt dat mensen meer waardering en respect krijgen voor de oorlogshonden en hun baasjes.