“Brigitte neemt hondjes mee naar het theater”

Brigitte en haar hondjes - header

Brigitte Nijman is musicalster. Ze speelt op dit moment Tante Jans in de musical Ciske de Rat. Ze is het baasje van Moosje en Sammie. Brigitte maakt graag tijd voor haar hondjes en ze mogen vaak gezellig mee naar het theater…

Wat is het ras van je honden?
Moosje en Sammie zijn allebei 7 jaar en zijn beide jarig in februari. Moosje is een meisje, kruising tussen Boomer en Shih-tzu Malthezer. Sammie is een jongetje en een Mini- Malthezer met wat Spaans ras erdoorheen. We weten niet precies welk ras.

Wat betekenen je honden voor je?
Mijn hondjes zijn als mijn kinderen. Ze zijn een onderdeel van de familie.

Mensen zijn natuurlijk benieuwd.. Hoe combineer jij de zorg voor je honden met je werk?
Ik werk 6 dagen in de week in het theater, ik speel Tante Jans in de Musical Ciske de Rat. Wij touren momenteel door het land, dus we vertrekken gemiddeld rond 15.30 uur uit Amsterdam. Voor die tijd ga ik altijd elke dag zeker een uur wandelen op het strand of op de hei met de hondjes. Lekker voor mij en voor hen. Mijn man Robert zorgt ‘s avonds voor ze.

brigitte nijman hondjes

Onze hondjes zijn bijna nooit alleen. Ze gaan ook regelmatig mee. Ik vind als je een hond in je gezin opneemt, moet je er wel tijd voor hebben en maken. Sam en Moos gaan ook mee uit eten en zo nu en dan mee naar een hotel. Ik kan het goed combineren met mijn werk. Ze gaan graag met mij mee naar het werk.

Wat doen jullie graag samen?
Lekker uitwaaien op het strand en samen knuffelen.

Brigitte Nijman - Mooosje en Sammie

Heb je een speciale herinnering aan een mooi moment met je hond(en)?
Ik heb twee hele bijzondere hondjes, Sammie komt uit Spanje, het was liefde op het eerste gezicht. Moosje hadden we al eerder. Hoe zij Sammie heeft opgevangen toen hij bij ons kwam is zo verschrikkelijk lief. Inmiddels zijn ze onafscheidelijk.

Het thuiskomen is altijd heerlijk: de begroeting van mijn honden bij thuiskomst daar kan eigenlijk niets tegenop!

Wat zijn hun goede en slechte eigenschappen?
Sam en Moos zijn hele makkelijke hondjes. Ik kan eigenlijk geen slechte eigenschappen bedenken…. Ze zijn altijd lief en enthousiast naar andere mensen. En luisteren “meestal” heel goed.

Hebben ze een favoriet speeltje?
Sammie heeft niets met speeltjes. Moosje daarentegen heeft twee manden vol met beertjes en balletjes. Voor elke dag een andere.

Wat is jouw gouden tip voor andere hondenbaasjes?
Een hond is een weerspiegeling van jou, wees je daar altijd bewust van!

Zijn jij en jouw honden actief op social media? Zo ja, op welk account?
Jazeker! Je vindt ze op Facebook @Moosje&Sammie.

Wil je ook meedoen aan deze rubriek?
Mail dan naar contact@hondenbaasjes.nl o.v.v. “interview”.