4 honden die de winter fantastisch vinden

Winter honden

Ons hondje zit in de winter het liefst zo dicht mogelijk bij de kachel, maar er zijn natuurlijk altijd hondenrassen die de winter fantastisch vinden!

De meest bekende sneeuwliefhebber is de Sint Bernard! Maar er zijn nog veel meer hondenrassen die de koude temperaturen geen enkel probleem vinden.

Siberische husky

Een echte winterhond is de Syberische husky: een ras dat duizend jaar geleden in Noordoost-Siberië door de Chukchi bevolking werd gefokt. Deze hond kan de koudste winters doorstaan en werd veel gebruikt om lange afstanden met de slee af te leggen, op zoek naar voedsel. Deze hond houdt van graven, rennen, sleeën trekken en spelen in de sneeuw. Hij kan er geen genoeg van krijgen.

Syberische husky
Russische terrier
Zwarte Russische terriër

Deze honden zijn met recht de zwarte parel van Rusland te noemen en zijn vooral geschikt om mensen te bewaken. Hun dikke zwarte vacht houdt hen tijdens het koude winterseizoen lekker warm. Het ras staat bekend om hun kalme, zelfverzekerde en moedige karakter. Op koude donkere winteravonden blijven zij dicht aan jouw zijde. Je hebt je nog nooit zo veilig gevoeld!

Chesapeake Bay Retriever

Deze hond houdt niet alleen van koude sneeuw, maar ook van ijskoud water. De Chesapeake Bay Retriever is een geweldige winterhond die het nooit oud heeft dankzij de olie in zijn vacht en de wollige ondervacht. Deze hond nemen vissers graag mee op hun boot, omdat zij ook in ijskoud water kunnen zwemmen. Een extra voordeel: de honden drogen snel op als ze weer binnenshuis zijn. Het meest comfortabel voelt deze hond zich echter in de buitenlucht en niet voor een kachel.

Chinook

De Chinook is een ras dat echt gefokt is als een sledehond, mede door de grote snelheden die deze honden kunnen halen en vanwege hun uithoudingsvermogen. Daarnaast hebben ze een lief karakter en zijn ze goed met kinderen. Het hondenras kwam vroeger veelal voor in Antartica en zijn altijd heel enthousiast als ze sneeuw zien. Binnen blijven is met deze honden absoluut geen optie!