Onze 4 favorieten hondenfilms

Favorieten films

Och, wat zijn er toch veel leuke films gemaakt waarin honden de hoofdrol spelen. Van het terugzoeken alleen al kregen wij zulke warme gevoelens dat we ons favoriete lijstje wel met je móesten delen. Wees wel gewaarschuwd: na het kijken van de films is de kans heel groot dat je ook precies zo’n trouwe viervoeter in huis wil. Ja, óók als er al eentje van een ander ras rondloopt.

A Dog’s Purpose
Al van pup af aan zijn Ethan en zijn hond Bailey onafscheidelijk. Samen groeien ze op en door de jaren heen kan Ethan altijd rekenen op zijn hond: om plezier te maken, voor troost en af een toe ook voor een zetje in de goede richting. Als Bailey in zijn verschillende hondenlevens steeds terugkomt als een andere hond, blijft hij die belangrijke rol vervullen voor zijn baasjes. Stap voor stap leert hij steeds beter hoe een hond en een mens elkaars leven mooier kunnen maken. Zijn eerste baasje Ethan houdt daarbij altijd een speciaal plekje in Bailey’s hart … en dan komen ze elkaar opnieuw tegen.

Beethoven
De lieve familievriend Beethoven, wat hebben we in veel films van hem kunnen genieten. In 1992 kwam de eerste film uit, waarin we de kleine pup zagen opgroeien tot volwassen hond. Het beest maakt heel wat mee, ook in de 5 films die op het eerste deel volgen. Een hoop hilarische taferelen en spannende gebeurtenissen die zich allemaal voordoen in het leven van de hond die zijn naam dankt aan het vrolijk blaffen op de ‘Vijfde Symfonie’ van Ludwig van Beethoven.

Lady en De Vagebond
Wie kent het romantische verhaal van Lady en de Vagebond niet. Vooral de afbeelding van de twee schattige, pastaslurpende honden is heel bekend. En waar de film ook alweer precies over ging? De knappe Lady raakt bevriend met De Vagebond, een zwerfhond. Als de baasjes van Lady een baby krijgen, trekken de honden steeds meer met elkaar op en ontstaat er een romance tussen de twee. En dat blijkt een groot avontuur te worden…

Marly & Me
Omdat John en Jenny benieuwd zijn hoe zij het zullen doen als ouders, nemen ze de labrador Marly in huis. Maar dit verloopt een stuk stroever dan verwacht: Marly sloopt alles en is heel ongehoorzaam. Als het stel een baby krijgt, dreigt de drukte hen allemaal te veel te worden. Helemaal als er nóg een kindje bijkomt. Een hilarische film met een hoog ‘feelgood’-gehalte, voor jong en oud.